"Budoucnost patří těm, kteří věří svým snům.."

Ačkoliv to tak možná nevypadá, můj současný design je optimistický. Že se jeden den nevydaří, že něco třeba i mimo hubnutí člověk podělá, nebo ... ještě z člověka nedělá někoho špatného, natož prohlásit o celém životě, že stojí na nic. To bychom si všichni měli uvědomit. Mějme se rádi.člán


článek o ZP (od 28.10. jsem čistá - bez ZP, ale vím, že to může kdykoliv přijít zas)

Zdravé cukroví a fazolková "buchta"

11. ledna 2014 v 22:21 | Sud |  Kuchtacmuchta Sudka
Ahojky, tak se zas po uherském roce.. teda aspoň prvně letos ozývám. Jak se vede? U mě celkem dobrý, mám zkouškové, ale tento semestr to není taková hrůza. Nového u mě není asi nic. Zkusila jsem a hodlám v tom pokračovat 6 Weeks Six Pack od Jillian a to by bylo, aby se mi ten pupek nezměnil!! Dneska mi bylo řečeno, že vlastně nejsem tlustá, že mám jen vytahanou kůži... No a to nevim, jestli se z takové věty mám radovat, nebo ne. Spíš ne. Protože ta vytahaná kůže není nic pěkného. Ale vídám v různých skupinách na fejsbuku, že to jde, aniž by zbyla kůže. A JÁ TO ZVLÁDNU.


V tomto článku se chci věnovat receptům. Nejdřív se chci pochlubit tím, co jsem vytvořila na Vánoce. Ok, trošku opožděné :D Ale ono to není typicky vánoční, tak proč to neudělat kdykoliv jindy..

Inspiraci jsem brala na různých blocích, finální verze je ale vždy nějak upravená dle mého.

Jinak to, kde je napsáno raw, bylo nalezeno na stránkách s raw recepty, ale na věci jako "nepražené kakao" či "domácí arašídové máslo" nebo "nesířené švetsky" jsem pekla.. :D Řazeno odshora:
Kakaovo-fíkové (pseudo)raw kuličky
1/2 balení fíků (či jiné sušené ovoce)
50 g arašídového másla
kakao
lískové oříšky
sezam/kokos na obalení

Fíky nakrájíme na pidi kousky a přimícháme k arašídovému máslu. Mícháme a následně přidáváme kakao dle potřeby - má vzniknout hmota, se kterou půjde pracovat. Tím je myšleno to, že se v rukou nebude moc tlapat :D Tvarujeme kuličky, do každé zabalíme lískový oříšek. Pak obalujeme třeba v kokosu či sezamu.
Mé hodnocení: půjdu do toho zas

Jáhlové koláčky
doměkka uvařené jáhly (skoro na kaši)
med či jiné sladidlo (já použila kukuřičný sirup od SunFood, viz nakupovací článek)
skořice
rozinky
oříšky dle chuti

Do ještě teplých jáhel vmícháme sirup, rozinky a dochutíme skořicí. Je třeba tu hmotu průběžně ochutnávat a přidat sladidlo dle chuti. Necháme to vychladnout. Následně z hmoty tvarujeme placičky, které dáváme na plech. Každou ozdobíme ořechem. Pečeme necelou půlhodinku 180°.
Mé hodnocení: nebylo to špatné, ale mohla jsem to více osladit a dát méně skořice

Makové (pseudo)raw ořechy
sušené švestky či rozinky
mletý mák
mleté ořechy na obalení
arašídové máslo na slepení
formička ve tvaru ořechů (či čehokoliv, že)
potravinářská fólie.

Švestky nameleme (já je mlela na mlýnku na bylinky :D ), sice se to bude všude lepit a patlat, ale jakmile to zahustíte mákem, hmota se začne usměrňovat. Až budete mít pocit, že je hmota ok, je na čase dávat to do formičky. Ta stačí (jelikož se to nepeče) jen jedna. Formičku vypodložíte fólií a následně dáte přiměřené množství hmoty. Fólii vyndáte a tím vyklepnete "ořech". (Nejspíš by to šlo i bez folie, ale ta výrazně usnadní práci, neboť to vyklepávání by mohlo dopadat tak, že nedosáhnete požadovaného tvaru). Takové dva ořechy slepíte arašídovým máslem a vznikne vám ořech (nebo kytička, prostě podle formy :D ). A aby to byl fakt ořech, tak to obalíte v mletých vlašských ořeších.
Mé hodnocení: zajímavá chuť výhledově to udělám zase, možná udělám směs více makovou

Jáhlové kuličky v kakau
doměkka uvařené jáhly (hrnek)
rozinky (půl hrnku)
kakao + zvlášť na obalení
med či jiné sladidlo
kokos

Jáhly necháme vychladnout, potom přidáme rozinky, med a kakao. Dále kokos sle potřeby - čím více, tím bude směs hustší a bude se s ní lépe pracovat. (Jak komu.) Tvarujeme kuličky, které obalujeme v kakau.
Mé hodnocení: cosi jsem udělala asi špatně, bylo to moc mokré a chuťově jsem to také moc nevychytala

Co rodina? Moc ovací to nesklidilo, ale aspoň zbylo více pro mě. Dnes jsem dojela zbytek toho nejáhlového (jáhlové se vyhodilo kome Silvestra, neboť to začlo plesnivět).
Ještě vám sem hodím fotku mančiných výtvorů:

Dál se chci pochlubit tím, co jsem chtěla vyzkoušet už dávno. Dneska jsem se do toho vrhla. Pečení z fazolí! Bez vajec. Bez mouky. Bez mléka. Bez prášku do pečiva.
Fazolové brownies (opět přizpůsobeno tomu, co bylo doma, na základě 2 receptů)
2 hrnky bílých fazolí z plechovky (vylít vodu a pak ještě propláchnout)
2-3 zralé banány
1/2 hrnku kakaa (nebo míň, prostě jak moc máte rády tu hořkost)
4 PL arašídového másla
cukr (nebo jiné sladidlo) // není nutné - prostě ochutnat, jak moc to osladily banány
mleté oříšky
voda (či mléko) - aby směs byla vláčná
koření na perník
mandle na posyt

Nakrájené banány rozmixujeme společně s arašídovým máslem. Pak přidáme fazole a mixujeme, dokud není směs hladká. Dále přidáme kakao a ostatní suroviny. Pro lepší konzistenci přidáme vodu. Lijeme na vymazaný plech a posypeme mandlemi. Nakonec to dáme do trouby
Mé hodnocení: byla jsem na to hodně zvědavá, zvláště na to, jak (ne)budou cítit v pokrmu fazole. Já je tam necítím, mamka prý jo, taťkovi to celkem chutná, na ségru je tam moc kakaa a já jsem spokojená.



Jo a děvčata, přemýšlím, že založím rubriku, kde bych hodnotila jiné věci než jídlo. Jako hlavně kosmetiku. Co vy na to?

Mějte se fajné,
Sud (tyjo, měla jsem nutkání podepsat se křestním, to už je krize..)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 femme-mince femme-mince | Web | 11. ledna 2014 v 23:17 | Reagovat

Když jsem hubla, té kůže jsem se obávala. Proto jsem si stanovila shazovat maximálně 2 kg/měsíc, aby si tělo stihlo zvyknout a myslím, že se to vyplatilo.

To cukroví vypadá skvěle! Vážně hned bych z toho něco ochutnala :-) A ta buchta musí být taky výborná. Zkoušela jsem už fazolové mochi a člověk vůbec nepozná, že jí fazole.

A rubriku s kosmetikou určitě přidej! :-)

2 Mandie :) Mandie :) | Web | 12. ledna 2014 v 19:35 | Reagovat

Vypadá to všecko hezky, dáš to! :) ... S rubrikou jsem pro :) A s tím jídlem už mi příště nedělej chutě!!!!! :D

3 Eve Eve | E-mail | Web | 13. ledna 2014 v 9:46 | Reagovat

Buchta vypadá skvěle. :)

4 Estella Estella | Web | 13. ledna 2014 v 10:14 | Reagovat

Líbí se mi ten recept s fazolemi. Loni jsem hodně cestovala po Asii a hlavně v té jihovýchodní dávají a použivají fazole na všechno. A poznat to není. Třeba klasický shake - u nás je to mléčný koktejl, u nich je to z rozmixovaných fazolí (a ochucené - mango, čokoláda...). Samozřejmě záleží na druhu, kterých je spousta.
U nás by "zdravé" cuktoví taky moc nadšení nesklidilo, taťka to neuznává vůbec a mamka by ochutnala max. jedno. Ale kamrádka mi taky pár kousků donesla (ovesné), tak jsem si pochutnala.
Jinak pokud jsi profík na kosmetiku, určitě nám o tom napiš, ráda si to přečtu.

5 Nii Nii | Web | 14. ledna 2014 v 14:12 | Reagovat

Ahojky! Jsem zpátky na blogu, tak budu ráda, když ke mě opět zavítáš :) dáme to! :)

6 Shagy Shagy | Web | 14. ledna 2014 v 21:20 | Reagovat

Fazolová buchta zní vážně zajímavě, nikdy jsem o tom sice neslyšela, ale vypadá prudce jedle :))

7 Zoey* Zoey* | Web | 17. ledna 2014 v 15:33 | Reagovat

Čláenk byl v časopisu Dnes.. a opisovat se mi to nechce :/ vypadá to krásně to jídlo :)

8 Slečna A. Slečna A. | Web | 17. ledna 2014 v 19:06 | Reagovat

Ty brďo, ta buchta vypadá jako něco pro mě. V poslední době mám furt chuť na nějakou buchtu a tu chuť jsem stále neukojila. Asi ji vyzkouším! :))

A rubriku určitě ano :)

9 Date tree Date tree | E-mail | Web | 17. ledna 2014 v 21:21 | Reagovat

Dlouho jsem neviděla článek, který by na mě zase dýchl Vánoční atmosféru. Všechno vypadá moc dobře, mňam!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Archiv: 2012 --- 2013