"Budoucnost patří těm, kteří věří svým snům.."

Ačkoliv to tak možná nevypadá, můj současný design je optimistický. Že se jeden den nevydaří, že něco třeba i mimo hubnutí člověk podělá, nebo ... ještě z člověka nedělá někoho špatného, natož prohlásit o celém životě, že stojí na nic. To bychom si všichni měli uvědomit. Mějme se rádi.člán


článek o ZP (od 28.10. jsem čistá - bez ZP, ale vím, že to může kdykoliv přijít zas)

Food porn - žranec 5

12. února 2014 v 15:11 | Sud |  Kuchtacmuchta Sudka
Já na ten blog hrozně prdim, což? Samotnou mě to štve, neboť nápadů mám dost! No.. Teď sem hodím pár fotek jídel, co jsem vytvořila. Neni to ani kvalitní, ani žádné extra umění, ale chci to sem dát. Mohla bych napsat: teď se už budu blogu věnovat, neboť mám po zkouškovém. Realita je ale taková, že ani to zkouškové vlastně nebylo nějak extra hrozné, teda určitě né tak, že bych neměla čas na net.


Tohle je prosím celozrnný chlép potřený Tofu svačinovou pomazánkou a na tom je dáno osmahnuté tofu natural kydlé kari, červenou paprikou a kořením na ryby.
Foto dýchající ještě vánoční atmosférou :D Snídaňová nekašová fotka. Celozrnné chleby, na jednom crunchy arašídové másílko a na druhém extranezdravýprasácký sezamový kakaový krém Eridanous z Lidla. A banán (kdybyste nepoznali).
Miluju červenou řepu! To druhé jsou špaldové kroupy a seitánek - o něm něco málo v následujícím článku o nakupování.
To jsem si jednou myslela, že jsem vynalezla experiment - zkombinovat luštěninu (bílé fazole) a obilovinu (kuskus). Experiment, který chutí dobře. No a pak jsem se dočetla, že je to doporučovaná a co do obsahu bílkovin vhodná kombinace.
Bramborák. Miluju je, jenže co dělat, když je to smažený a s vejcem a s mlíkem? No dát do do trouby, dát tam místo mlíka vodu a teď už nevim, jesti jsem použila bílek nebo nic. Každopádně mi to chutnalo.
Tady se mi líbí ty barvy. Jsou to asi jen vločky zpařené vodou s nakrájeným (rozmačkaným) mangem a ananasem. Oříšky a goji.
Tofu obalené v bezlepkové obalovací italské směsy (Billa, viz článek Nakupuji a papkám 5). No, kdybych to vykoupala v oleji, asi by to tam chytlo víc :D Rýže natural.
Dámy a pánové, makové mléko! Nejde o žádnou drogu (první, co mě zajímalo, když jsem se dozvěděla, že se to dá vyrobit, bylo, jestli mě to nějak negativně neovlivní :D ). Vápníku to má oproti mléce tři prdele, narozdíl od mléka neodvápňuje a nepřekyseluje. A největší sranda je v tom, že stačí namočit přes noc 100g máku v 800-1000ml vody a pak mixovat. Lze dochutit cukrem, ale mně to šmákes i bez.
Experiment - hotový sojový granulát a hotové jáhly. Udělat placky, okořenit dle chuti, přidat trochu oleje a dát do trouby. (Uznávám, že to vypadá fakt otřesně :D )
Tohle je umění na způsob Babici... Chilli con carne, kde neni čili :D A krom fazolí a kukuřice to s tím nemá (asi - neznám recept) nic společného. Nicméně, bylo to zdravé a chutné.
Rozmixovaná žabí stehýnka. Teda avokádová pomazánka, ochuceno česnekem, solí, pepřem, kari. A citronovu šťávou. Improvizace, která se povedla.
Seitan natural (také v nadcházejícím článku Nakupuji a papkám), špenát (pořádně říznutý česnekem) a jáhly.

Inu, jen tak mimochodem.. Teď plánuju řádit v kuchyni. Jakože hodně. Experimentovat. A žrááááát. :D
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 www.lucy-dreamer.blogspot.cz www.lucy-dreamer.blogspot.cz | Web | 12. února 2014 v 16:12 | Reagovat

Mnam ! jis moc pekne :) to ja mlsam a mlsam =D

2 mycakestyle mycakestyle | Web | 12. února 2014 v 18:28 | Reagovat

Mňam, mňam, bramborák! Dala bych si :-)

3 Andullie Andullie | Web | 12. února 2014 v 21:08 | Reagovat

Hezky pestře jíš:) Ale třeba na bramborák-ten mastný, klasický, s vajíčkem, moukou a hrozně ZLÝ-na ten nedám dopustit a jím ho zásadně tak, jak má být :DD A i s klobásou-výjimečně, proč ne:)

4 Date tree Date tree | E-mail | Web | 12. února 2014 v 22:10 | Reagovat

Nadpis skvěle sedí! :-D jídla vypadají parádně :)

5 femme-mince femme-mince | Web | 13. února 2014 v 8:02 | Reagovat

Chilli con carne bez chilli mě pobavilo :-D Ale hlavně  s tím bramborákem jsi mi udělala chutě!

6 Barča SBF Barča SBF | Web | 13. února 2014 v 15:19 | Reagovat

Mně se také strie bohužel udělaly :/ dříve jsem se za to strašně styděla, ale teď už to neřeším. Nedá se nic dělat :)
No já jsem z té nejvyšší váhy nehubla až tak rychle, takže kůže měla čas se smrknout. Ale ani při pozdějším rychlém hubnutí mi vytahaná kůže naštěstí nezůstala :)
Miluju avokádo :3 Už jsem narazila i na chilli con carne bez masa (carne), mě už nepřekvapí nic :D

7 Katie Katie | Web | 22. února 2014 v 16:24 | Reagovat

Ta snídaně! Mňam.
Velmi mě zaujal tvůj úvod v menu, že jsi s blogem začala, když tě někdo nazval sudem.

Můj začátek blogu započal taky jednou větou, která mě nakopla a spíše zkopla: Ta holka je hubenější než ty:D.

Hodně štěstí a hlavně, aby tě nadobro opustilo záchvatové a emoční přejídání, znám to, je to strašné:/

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Archiv: 2012 --- 2013